Usmakelig av Bråten

Willy Bråten, i ditt leserinnlegg i RB 3. november skriver du at det er noe usmakelig over sorteringen av hvem som skal få og hvem som ikke skal få influensa-vaksinen først, men da spør jeg deg, hvordan skulle vi ellers gitt ut influensavaksinen? Og det allerhelst på en måte som tok seg av de som trengte den aller mest?

Det er som du selv sier slik, at det ikke er nok vaksinedoser enda, og medmindre man vil vente til det er kommet nok doser til hele befolkningen, er det slik at det er noen som kan få, men andre som ikke kan. Dette sier seg selv. Oppfører ikke folk seg allerede ufint og panisk på legekontorer over hele landet, om de ikke i tillegg skulle “konkurrere” om dem (enda mer enn i dag).

Er det ikke da bedre at de som trenger det mest får først? Kanskje hele hovedproblemet er at du selv kanskje ikke er i en av de prioriterte gruppene og at du rett og slett er litt “grumpy” over dette? Et sorteringssamfunn er ikke positivt, men å positivt diskriminere trengende grupper i en slik krisesituasjon viser at vi er et samfunn som vil ta vare på også de svake i samfunnet. Det er rett og slett den typen leserinnlegg som du fikk publisert 3. november som er usmakelige.

Dette debattinnlegget ble trykket i Romerikes blad 04.11.2009 med samme tittel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *