Ateist, javisst!

Vi mennesker har mange merkelapper, noen av dem er tydelige uten at de blir snakket om, andre blir først tydelige når vi slår opp dørene til skapene vi gjemmer dem i. Mange dører slår vi opp og lar andre se uten at det er mer snakk om dem. Andre dører åpner vi med brask og bram, og all tydelighet. Jeg har tidligere fortalt at jeg er feminist og om hva feminisme er for meg. Det kom nok ikke som noen overraskelse uansett. Nå har jeg tenkt å slå opp en annen åpen dør, jeg er ateist!.

En av de mest brukte ateistsymbolene.

Men hva betyr det at jeg er ateist?

  • Det betyr ikke at jeg ber til satan.
  • Det betyr ikke at jeg ofrer småbarn.
  • Det betyr ikke at jeg hater kristendommen eller kristne.
  • Det betyr ikke at jeg er en del av en tro eller trosretning.
  • Det betyr ikke at jeg vil forby all religion fra samfunnet.
  • Det betyr ikke at jeg støtter alt hva andre ikke-troende mener.
  • Det betyr ikke at jeg er anti-teist.
  • Det betyr ikke at jeg anti-krist selv.
  • Det betyr ikke at jeg er amoralsk.

At jeg er ateist betyr utelukkende at jeg ikke tror på noen gud. Jeg tror ikke på Thor, Odin, Jahve, Gud, Allah, eller noen andre. Det sier ingenting om mitt livssyn ut over dette. Det kan med andre ord kombineres med nær sagt alle andre former for livssyn, så fremt disse livssynene ikke fordrer at det eksisterer en eller flere guddommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *