Homofili er helt naturlig

Det er trist å se en lege vise så dårlig allmennkunnskap om menneskelig seksualitet og naturen som det Trond Ali Lindstad viser i Utrop.

Først og fremst finner jeg det litt spesielt at en lege skal basere sin kunnskap om menneskelig seksualitet på hva som en finner i naturen, og begrunner det med det vektige «vi vet jo at det er slik». For det andre så vet vi jo at homoseksualitet er helt normalt i naturen. Det ville jo da være litt underlig om dette bare gjelder andre dyrearter og ikke menneskene.

Trond Ali Lindstad stiller i tillegg spørsmålet om det gis rom for å peke at homofili er naturlig, uten at en blir anklaget for å drive med hat. Problemet er kanskje ikke egentlig hvorvidt det er hat eller ikke, men at leger ikke bør komme med så grunnleggende feilinformasjon som det som han kommer med i Utrop.

Det leder meg til mitt tredje punkt. Med bakgrunn i at det er en kjensgjerning at homoseksualitet er naturlig og høyst menneskelig stiller jeg meg undrende til om ikke Utrop har et selvstendig ansvar for å sikre at innholdet i nettavisen ikke er direkte misvisende og bryter med grunnleggende vitenskapelige kjensgjerninger.

Til legen anbefaler jeg et grunnleggende videreutdanningskurs i menneskelig seksualitet. Det mistenker jeg at en finner ved alle utdanningsinstitusjoner for leger, men ikke minst finner man det ved Universitetet i Agder og OsloMet som tilbyr utdanninger i henholdsvis sexologi og seksuell helse.

Innlegget ble publisert av Utrop 27.07.2022 under samme tittel. Innlegget er et svar på et innlegg fra Trond Ali Lindstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *