Hva har telefonen din gjort for deg i det siste?

Ja, sett bort i fra at du selvfølgelig er koblet til omverdenen i langt større grad enn uten en mobiltelefon og at du aldri er logget av Facebook lengre, hva har faktisk telefonen din gjort for deg i det siste? En smarttelefon har mange innstillinger som man gjerne endrer noen ganger om dagen, enten det er for å spare strøm, slippe plagsomme varslinger eller for å forstyrre andre minst mulig.

Om du har en Android-telefon slik som jeg har så finnes det noen forskjellige apper som kan gjøre slike innstillingsendringer mest mulig lettvindt for deg, den jeg har valgt å benytte heter Tasker. Selv bruker jeg den til
1. å skru av vibreringen og skru ned skjermstyrken når jeg er tilkoblet universitetets trådløse nettverk ettersom jeg da stort sett er på lesesalen.
2. å skru ned skjermen og åpne stereokontrolleren min når jeg kobler meg på nettet hjemmet.
3. å få spørsmål om hvilket musikkprogram som skal åpne seg når jeg kobler til hodetelefoner (eller bilen) via kabel eller bluetooth.
4. å skru av alle varslinger mellom klokken 21 og kl 07.
og 5. å la barnehagen ringe med ringelyd ganske høy ringelyd uansett hvor jeg er og selv om lyden er skrudd av til vanlig som den er og selv om en av profilene ovenfor tilsier noe annet.

Dette er bare noe av de få tingene du kan gjøre med Tasker, du kan få den til å skru på Bluetooth når du går hjemmefra, sende en tekstmelding når du er snart hjemme, skru på WiFi når du nærmer deg jobben eller hjemmet ditt eller skru på bilnavigasjonen og få høytalerne til å dundre med Metallica i det du setter deg inn i bilen. Du kan også sette opp sekvenser med arbeidsoppgaver slik at flere ting skjer på en gang når du trykker på en snarvei på skjermen din. Valget er stort sett ditt, du trenger ikke å trykke så mye rundt for de samme oppgavene som du alltid gjøre. Og best av alt, det er ikke vanskelig å bruke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *