Staten svindler trossamfunnene.

Tros- og livssynssamfunn skal i følge grunnloven motta samme økonomiske støtte per medlem som Den norske kirke, realiteten er en annen.

Human-Etisk Forbund har påvist at Den norske kirke mottok 300 millioner ekstra UTENOM beregningsgrunnlaget for andre tros- og livssynssamfunn. Som tommelfingerregel regner man at hver krone til DNK gir 15 øre til andre tros- og livssynssamfunn. Dette betyr at staten har unnlatt å utbetale cirka 45 millioner kroner hvert eneste år med dagens medlemstall og støttestørrelse. Til sammenligning er Den katolske kirke mistenkt for å ha svindlet til seg 40 millioner kroner over flere år. En sak som har vakt vesentlig mer oppmerksomhet.

I alle andre sammenhenger og med alle andre parter som den utførende parten ville dette være svindel, bedrageri og bli straffeforfulgt slik Den katolske kirke i dag blir straffeforfulgt og etterforsket.

Grunnloven krever det, lovene som regulerer dette krever det, og anstendigheten krever det – staten må rydde opp og sørge for reell likebehandling av tros- og livssynssamfunn i Norge!

Dette debattinnlegget ble trykket i Aftenposten 18.03.2016 med samme tittel.

Én kommentar til “Staten svindler trossamfunnene.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *