Muslimene er ikke problemet…

I Fædrelandsvennen 27. oktober beskylder Inger Juvastøl «de politisk korrekte» for å ville skåne muslimene når det kommer til skolegudstjenester og religiøse symboler. Dette er en påstand tatt ut av løse luften.

Når man leser argumentasjon mot skolegudstjenester så er det nær aldri slik at man trekker inn innvandrere, muslimer, nye nordmenn eller andre lignende (og overlappende) grupper. Det har en veldig enkel forklaring – det er rett og slett ikke relevant. Det er ikke for å skåne muslimer eller ikke fornærme nye landsmenn at det pågår en kamp for religiøs og livssynsmessig likebehandling i skolen – det er for oss alle. For fellesskapet sine barn. Barn som i stadig mindre grad døpes, hvor stadig færre har foreldre i statskirken, hvor stadig færre konfirmerer seg kirkelig, og hvor stadig færre har foreldre som har gjennomført kirkebryllup.

Norge har blitt et pluralistisk samfunn, et land hvor innbyggerne har stor variasjon i når det kommer til valg av religion, livssyn og filosofisk overbevisning. Den gruppen som øker mest er de som ikke er medlemmer noe sted, men også Human-Etisk Forbund øker. Det er med andre ord mange forskjellige grupper som ikke ønsker å delta i religiøse aktiviteter i skoletiden – og det med rette, dette er aktiviteter som ikke hører hjemme i en fellesskole.

Å klage over muslimer og nyankomne nordmenn, eller beskylde skoleverket for å være redd for å fornærme disse gruppene gir ingen mening – det er nemlig bare forkjemperne for skolegudstjenestene som trekker inn disse gruppene. Kjemp gjerne for skolegudstjenester og religiøs diskriminering og forskjellsbehandling – men vær i det minste ærlig…

Dette debattinnlegget ble trykket i Fædrelandsvennen 01.11.2016 under tittelen “Muslimene er ikke problemet…“. En variant av innlegget ble trykket i Avisa Nordland 02.11.2016, denne gangen rettet til “Thor”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *