Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, Moltu…

”Homo” er en av de mest brukte skjellsordene i norske skolegårder i dag. Bare det alene viser at du tar feil, Thomas Moltu.

Det er synd å lese at et norsk politisk parti er så lite i kontakt med både historien og forholdene i det norske samfunnet og i norsk skole som det du viser i Bergens Tidende 19. mai. Først og fremst bør det gjøres klart, problemet med Nina Karin Monsen er ikke så mye at hun er motstander av likekjønnede ekteskap, men hvordan hun velger å fremlegge denne motstanden og angrepene hennes mot allerede utsatte grupper. I sin siste serie innlegg omtaler hun homofili som noe tillært og naturstridig, og hevder at sex blant likekjønnede bare er gjensidig onani. Sammen med andre uttalelser av samme og verre kaliber i tidligere innlegg, så skjønner i hvert fall jeg at folk reagerer på hennes uttalelser.

Det som allikevel plager meg mest i ditt innlegg er ikke ditt forsvar for Nina Karin Monsen, det er det faktum at du hevder at ”[b]ehandlingen av verdikonservative i dag er verre enn det homofile har opplevd i Norge”. Selv om vi bare ser på situasjonen i dag så er det åpenbart at du tar feil. Det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder, ”homo”, er ikke relatert til om man er. Hvis vi ser dette i sammenheng med trusler og vold som norske homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og skeive utsettes for på jevnlig basis så danner det seg et tydelig bilde. Når vi i tillegg ikke ser de samme tallene for kristne så burde jeg vel ikke trenge å si noe mer.

Allikevel er det verdt å trekke frem det faktum at du ikke bare sier at de kristne i dag har det verre enn de homofile i dag, nei du går faktisk så langt at du sier at det de kristne opplever i dag er verre enn det de homofile historisk har opplevd i Norge. De homofile som risikerte dødsstraff frem til 1842 og som kunne straffes med fengsel frem til 1972. Som opplevde lobotomi, psykiatriske diagnoser og rosa trekanter i Hitlers konsentrasjonsleire. De skal altså ha hatt det mindre ille enn dagens reaksjonære kristne i Norge? Da har jeg nok ikke engang nevnt det som nok var det største problemet i dagliglivet – det sosiale stigmaet, volden, mobbingen, drapene, utfrysingen, og utkastelsene.

Nei, Thomas Moltu, det er ikke motstanden mot likekjønnede ekteskap som er problemet, det er bare synd at man ikke kan anerkjenne voksne, samtykkekompetente, menneskers ønske om å leve i et juridisk og formalisert samliv. Problemet er den manglende anerkjennelsen av andre menneskers likeverd og respekt for deres liv, vesen og identitet. Det er også dypt problematisk at du som politiker velger å se bort i fra hva vi vet om Norges og verdens historie, og hva som faktisk er forholdene i norsk skole.

Homo-negative av både religiøst og ikke-religiøst slag har mistet definisjonsmakten de siste 50 årene. Kristne har også mistet privilegier de har vært godt vant til. Det betyr allikevel ikke at man blir diskriminert når man ikke lenger får lov til å plage andre.

Dette er et svar til Thomas Moltus forsvar av Nina Karin Monsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *